Режисьор - Джон Карни
Сценарий - Джон Карни
Оператор - Ярон Орбах
В ролите - Фердя Уолш-Пийло, Кели Торнтън, Мария Дойл Кенеди, Джак Рейнор, Ейдън Гилън, Марк МакКена, Луси Бойнтън
Продуценти - Антъни Брегман, Джон Карни, Мартина Ниланд
Продукция - Cosmo Films, Distressed Films, FilmNation Entertainment, FilmWave, Likely Story, PalmStar Media

Sing Street ни връща през 80-те години в Дъблин. Действието се развива през погледа на 14-годишния Конър. Той търси начин да се отдели от родителите си и техните финансови проблеми, докато опитва да се адаптира в новото си училище, където децата са груби, а и учителите не им отстъпват. Конър открива надежда в мистериозната и красива Рафина. За да я спечели, я кани да се снима във видеоклип на групата му. Проблемът е, че такава група все още не съществува и когато Рафина се съгласява, Конър трябва да изпълни обещанието си. Кръщава се Козмо и се посвещава на рок музиката от онези години, като формира група, с която пишат текстове и снимат клипове.

Филмът е вдъхновен от живота на сценариста и режисьор Джон Карни. Sing Street ни показва свят, в който музиката притежава силата да ни извисява над ежедневните проблеми.

„Идеята за филма идва от групата, която сформирах в училище през 80-те. Мислех си, че години след това тогавашните проблеми ще са далеч зад гърба ми и няма да е прекалено болезнено да погледна отново към тях. Просто ми се стори, че идеята за дете със съответните лични драми, което отива на училище с китара, е добра.

За мен в училище музиката наистина беше спасение – не бях по спорта, не бях и особено ученолюбив, така че групата ме спаси от много ужасни неща. Даде ми посока и нещо, което да правя. Аз съм версия на хлапето от филма.“

Джон Карни пред Independent.co.uk

НАГРАДИ И НОМИНАЦИИ -

Златен глобус '16 – Номинация за най-добър филм – комедия или мюзикъл Ирландски кино- и телевизионни награди '16 – Най-добър актьор в поддържаща роля (Джак Рейнор)